Isolering

En god investering: Isolér dit hus og spar penge

Fyrer du også for fuglene? Mange mennesker er ikke klar over, at deres hus er dårligt isoleret. For nogle går det først op for dem, når de står med varmeregningen i hånden – Og det er en tvivlsom fornøjelse.

Her får du et par gode råd til isolering af dit hus. Det er nemlig en god investering.

Efterisolering og hulmursisolering

Hvis du bor i eget hus, er det typisk efterisolering og hulmursisolering, der er mest relevant og den bedste investering for dig.

Foruden at spare på varmeregningen, er isolering af dit hjem faktisk også en fantastisk langsigtet investering for dig. Det kan nemlig være med til at øge boligens værdi, fordi energimærket på boligen typisk forbedres, når der holdes bedre på varmen. Mange huskøbere kigger i dag en ekstra gang på energimærket. Du kan derfor også opleve, at det både er nemmere at sælge din bolig, samt at du kan få mere for den, når du investerer i at få isoleret huset ordentligt.

Hvad koster det at isolere?

Det er meget forskelligt hvad det koster at isolere eller efterisolere et hus. Prisen varierer blandt andet efter hvor stort et areal der er tale om. Også tykkelsen af isoleringen spiller ind. Slutteligt har det selvfølgelig også indflydelse på prisen, om du selv kan klare arbejdet eller også skal betale nogle timer til håndværkerne oveni.

Én ting er dog sikkert: Det er altid en god investering. Hvor meget du præcist sparer på investeringen, afhænger af hvor i landet du bor, samt med hvilken metode du i dag opvarmer dit hjem.

Hvis du har brug for kyndig rådgivning og vejledning omkring isolering af dit hus, kan du både spørge dit lokale energiselskab, eller få besøg af en håndværker.

Brug håndværkerfradraget og andre tilskud

Hvis prisen på isolering virker uoverskuelig, eller du bare gerne vil have et tilskud, kan du gøre brug af håndværkerfradraget. Fradraget, hvis du f. eks efterisolerer loftet i dit hus, er typisk mellem 7.000 og 13.000 kroner.

Afhængigt af hvor du bor, kan du faktisk også søge om et tilskud fra dit lokale energiselskab. Jo flere penge, du kan hente udefra til dit projekt, desto bedre en investering er det – Afkastet bliver nemlig det samme for dig.

Professionel eller gør-det-selv?

Hvis du er seriøs omkring din investering i isolering, bør du altid få en professionel til at gøre arbejdet for dig. Det kan nemlig hurtigt blive en dyr fornøjelse, hvis du hyrer de forkerte hænder til at løse din opgave og dermed mindsker du potentialet for, at det bliver en god investering.

At bruge en professionel og autoriseret håndværker til at udføre arbejdet, er også din garanti for, at arbejdet bliver udført efter de gældende regler på området. Det er samtidigt også din garanti for, at der ikke kommer irriterende efterregninger eller følgeskader, fordi arbejdet er udført med sjusk.

Hvis du selv har en håndværksmæssig baggrund, er det muligt at du selv kan udføre opgaven til tilfredsstillende grad.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.