Børnesenge bør passe til værelsets størrelse og barnets behov

Giv dine børn hyggelige, men gode senge (foto traevarer.dk)

Giv dine børn hyggelige, men gode senge (foto traevarer.dk)

Børnesenge er senge skabt decideret til børn. Børn har nemlig andre krav end voksne, og derfor må børnesenge også gerne specielt tilpassede lige netop deres behov. Ved at tilpasse sengene så de for eksempel står bedre til et børneværelse bliver både voksne og børn gladere for dem. Det er sund fornuft for eksempel, at give barnet en mindre men komfortabel børneseng. Fordi et børneværelse ofte bruges til meget andet end blot søvn og restituering, er det vigtigt at give børnene muligheden for at kunne udfolde sig inde på deres, måske ofte, lidt trange værelser.

Børnenes behov for plads

Børn laver som sagt meget andet på børneværelserne. Det er ofte her, kammeraterne inviteres over, og det er ofte her, at legen kammerater og venner imellem udspiller sig. Af netop den grund er pladsen også særligt vigtig for børnene. Hvis ikke der er plads, er der ikke anledning til det samme kammeratlige fællesskab. Det kan altså af den grund godt betale sig, at man for eksempel investerer i nogle af de børnesenge, der er specifikt designede til børneværelser. En halvhøj seng er for eksempel fordelagtig, hvis man har børn, der ønsker at udnytte al pladsen på værelset. Med en halvhøj seng er det muligt at stille legetøj under sengen. Ligesom det også er muligt at bygge huler under selve sengen.

 At tage en dialog

Børnesenge bør altså kunne passe perfekt til barnets krav. Ligesom også voksensenge passer til de voksnes krav om komfort, størrelse og æstetik, er der særlige krav hos børnene, der skal udfyldes. Det kan måske være en god ide inden køb af børnesenge at tage sig en lille snak med barnet omkring dets forventninger og forestillinger omkring den perfekte seng. En sådan snak vil gøre købet mere overvejet, og det vil dermed også med højere sandsynlighed blive til en succes.

Læs meget mere om børnesenge her

Se også

Pynt op i hjemmet med en poster fra Playtype

Gør dit barn glad med sjove og fantasifulde børnesenge

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.